Cabernet + merlot

Vrlo dobrog intenziteta i koncentracije na nosu, aromatično, ugodne voćnosti uz dašak humusa koji dopunjuje karakter u raskošnom aromatskom profilu klizi kroz nepce. Vino Cabernet + Merlot Iuris je suho i puno, te mekano i slasne pitkosti bez tanične trpkosti. Svježe kiseline u strukturi prezentiraju slatkastu zrelost voćnih aroma u prihvatljivom obliku.

Jedini ‘crnac’ u seriji biciklista klasična je bordoška kupaža cabernet sauvignona i merlota. Vino je suho, srednje laganog tijela, iznimno pitko, gotovo nevidljivih tanina. Ako ste nedavno ušli u vinski svijet i tek se učite vinskom jeziku, onda će vam ovo nepretenciozno ‘golo’ vino otkriti osnovnu magiju dviju sorti i pokazati je u najboljem svjetlu, svojoj jednostavnosti koja se u svakom slučaju može nadograđivati, usložnjavati, ali nikad ne zaboravljajući svoje počelo i krajnju svrhu da je vinu ipak mjesto na stolu uz svakodnevni obrok.

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 14 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

Alkohol

Boca

Sortiment

Crna ili crvena vina