Cabernet sauvignon Saltwater

  • Boja: Intenzivne granatne rubinsko-crvene boje, kristalne čistoće i bistrine, srednje višeg viskoziteta.
  • Miris: Vrlo ekspresivne, intenzivne, primarne arome kapsikuma i crvenog ribizla uz cvijet bazge nakon kojeg po otvaranju dominiraju zrela višnja maraska, kupine, zrele trešnje.
  • Okus: Visok intenzitet i koncentracija okusa uz balans živih kiselina, blage oštrine, no glatke, zaobljene teksture, suho, punog tijela, skladno te dugotrajnog retrookusa.
Kategorija Oznaka proizvoda

Ovaj cabernet sauvignon ruši sve granice onoga što ste dosad probali i pili pod tim imenom vina. Dakako, u pozitivnom smislu riječi. Poput pravog čarobnjaka, ali i zaigranog stvaratelja vinar Klasiček ukrstio je sve oružje, svoju stvaralačku snagu, u boj s, vjerojatno, najpoznatijom crnom vinskom sortom na svijetu. Rezultat je mogao biti poguban za vinara, ali ovaj je put stvaratelj probavio svoj materijal a da mu poslije nije pozlilo. Štoviše, utažio je svoju, ali i našu žeđ posebnim vinom koje nam uvijek na neki način izmiče, pa ćemo mu se uvijek rado vraćati / piti ga nadajući se da ćemo u prepoznatljivom otkriti nespoznatljivo!

Tehnološki podatci: Na vinovoj lozi provedena potpuna defolijacija, tradicionalna vinifikacija u čeličnim tankovima u trajanju od 14 dana, odležavanje u bačvama od francuskog, slavonskog i američkog hrasta minimalno 12 mjeseci, odležavanje u boci 4 mjeseca.

Alkohol

Boca

Sortiment

Crna ili crvena vina, Specijalna vina