Chardonnay + graševina

Lagano barikirano, izrazito mineralno, umjerene kiselosti i izražene zlatne boje. Vino koje kombinira najbolje od obje sorte. Baršunast osjećaj u ustima. Poslužiti s pikantnim indijskim i kineskim jelima, jelima od svinjskog mesa, kobasicama i jačim sirevima.

Najsnažniji biciklist najbolje kondicije od dvaju prethodno spomenuta, kojemu ni brdske etape ne predstavljaju nikakav problem. Iznimno žute boje sijena, puno, suho vino sa strukturom i laganim dodirom hrastovine, a opet mineralno što je provodna, prepoznatljiva karakteristika Iurisovih vina. S obzirom da je riječ o vinu sa srednjim prema jakom tijelu dobro će se sljubljivati s jakom i začinjenom hranom (jela indijske i kineske kuhinje) kao i s dobrom kobasicom, recimo, češnjovkom ili debrecinkom, a bit će podjednako dobar pratitelj tvrdim kravljim, kozjim pa i ovčjim sirevima.

Tehnološki podatci: Redovita berba s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija pod kontroliranim uvjetima 15 – 18 °C u čeličnim tankovima, dio chardonnaya maceriran prije prešanja u trajanju od 8 sati, zatim fermentirano u drvenim bačvama, odvojena fermentacija, prije filtracije kupažirano i punjeno.

Alkohol

Boca

Sortiment

Bijela vina