Rosé Iuris

Poluslatko ružičasto vino Erdutskog vinogorja. Intenzivna Hubba Bubba malina na nosu i nepcu, jednostavno, nepretenciozno no izuzetno skladno. Privid blage „gaziranosti“ uz ostatak prirodnih sladora, osvježavajućih kiselina te pitkih 11 % alkohola u sasvim dovoljnoj aromatičnosti – pravo ljetno osvježenje. Odlično se slaže uz sva lagana jela i sireve.

Kategorija Oznaka proizvoda

Etiketom jedina biciklistica među žensko-muškim/mješovitim biciklistima/vinima. Premda ne daje izrijekom do znanja etiketom da je riječ o kupaži dviju sorti poput ostalih vina iz serije i ovo je vino kupaža, i to kakva! Prevladava cabernet sauvignon uz po četvrtinu cabernet franca i merlota. Vino je polusuho, intenzivna mirisa i okusa po malinama. Osvježavajuće kiseline i nizak postotak alkohola (11 %) dobro su izbalansirani što ovu ‘ružicu’ čini nezaobilaznim ljetnim vinom koje se pije samostalno, ali može savršeno poslužiti i u raznovrsnim ljetnim koktelima.

Tehnološki podatci: Redovita berba cabernet sauvignona i cabernet franca s optimalnim prinosom grožđa, vinifikacija pod kontroliranim uvjetima 15 – 18 °C u čeličnim tankovima, dio je maceriran prije prešanja u trajanju od 8 sati, odvojena fermentacija, prije filtracije kupažirano i punjeno.

Boca

Alkohol

Sortiment

Ružičasta vina